Sessió 1: 8/1

En aquesta primera sessió vam començar treballant el so, la veu i l'aparell fonador. Vam fer diferents respiracions per adonar-nos que la respiració que fem al metge per exemple, quan ens diu: "agafa aire" no ens ajuda gens a controlar la sortida l'aire. Veiem que es una respiració sonora en la qual es puja el pit i hi ha una mena d'urgència per treure l'aire. En canvi, ho comparem amb la respiració que fem quan volem olarar alguna cosa i ens adonem que és una respiració molt més natural en la qual ens centrem a deixar entrar l'aire.

Un altre aspecte que vam començar a treballar va ser la projecció de la veu. Per fer-ho tots ens vam presentar i vam dir bon dia. Fent aquest petit exercici ens vam poder adonar conjuntament que hi ha persones que projecten molt bé la veu (diuen el bon dia com si estiguéssim a la seva mateixa habitació) i en canvi d'altres que no tant i al llarg de les sessions ho haurem de millorar.

Seguidament vam passar a fer un exercici de consciència corporal que va consistir en estirar-nos i adonar-nos de quines parts del nostre cos són punts de contacte com per exemple els tormells, bessons... i com algunes parts se senten d'una manera diferent. (Per exemple els omoplats que els sentíem d'una manera no tan clara com els bessons).

Vam acabar la classe fent alguns exercicis més pràctics com intentar parlar quan hi ha tensió en alguna part del cos o parlar després de fer moviments corporals. Finalment vam despedir la sessió amb una activitat d'imaginació que consistia en imaginar-nos presentant en dues situacions diferents i observar els canvis.

Què me'n porto d'aquesta primera sessió?

Aquesta primera sessió m'ha semblat molt interessant ja que s'allunya força de tot el que estava acostumada. Si haig de destacar una de les coses que he après i més m'han sorprès seria la següent: TOT EL COS ÉS L'INSTRUMENT DE LA VEU. Això m'ha fet reflexionar en com afecten les tensions i molts aspectes del nostre cos que no creiem rellevants a l'hora de comunicar-nos, sovint se sol pensar que només es necessiten les cordes vocals per transmetre la nostra veu i en realitat hi ha molts factors que hi intervenen i que hauré de tenir en compte a partir d'ara. 

A més a més aquesta sessió m'ha fet veure que hauria de millorar una mica el tema de la vergonya, ja que tot i ser una persona força oberta, només per fer aquests exercicis com el de presentar-nos vaig notar que tenia una mica de vergonya i que m'hagués sortit molt millor si hagués estat més còmode.





Comentaris