Sessió 4: 29/1

Aquesta quarta classe s'ha centrat principalment en el tema de la respiració. Des de sempre sabem que respirar no té res a veure amb la consciència, és a dir, tu respires inconscientment i no has d'estar tot el dia pedenet de respirar, no obstant, hem vist que conscientment si que podem alterar la respiració (cosa que amb altres funcions vitals no podem fer, com per exemple amb el sistema nerviós). Així doncs, si nosaltres podem alterar la nostra respiració significa que també la podem controlar.

Totes aquelles persones que deixen entrar l'aire conscientement també poden agafar l'aire, en canvi totes aquelles que viuen més a prop d'agafar l'aire (sovint d'una menera no tan conscient), no el poden deixar entrar. Això és una cosa difícil de canviar ja que depen dels músculs, si estan massa tensos o laxos. Un signe que ens indica si vivim més a prop d'agafar l'aire és quan no notem un canvi entre deixar entrar l'aire, també un altre podria ser ofegar-se cantant o després de fer una exposició...

Després de fer els exercicis de respiració tenint consciència de com respiràvem, he de dir que a mi em  costa molt saber d'on visc més a prop. Fent els exercicis noto un lleguer canvi entre agafar l'aire i deixar-lo entrar però no sé durant el dia què tendeixo a fer i tampoc ho sé  acaabr d' identificar. En aquest aspecte veig que tinc molt poca consciència sobre la meva respiració. Per altra banda tampoc sóc una persona que s'ofegui cantant o fent explicacions... Per tant, em costa veure quin tipus de respiració és la meva.

Seguint amb la respiració hem vist que quan agafem aire es tracta d'una respiració de tòrax (la respiració de tòrax és més superficial) i en canvi, quan el deixem entrar es tracta d'una respiració del diafragma. Per acabar amb el tema de la respiració hem vist que aquesta s'altera i canvia depenent de les situacions (quan estem alegres, nerviosos..), per això si notem que la nostra respiració canvia molt depenent de la situació hem d'escoltar el que ens diu el nostre cos i així podrem decidir una acció o un altra.

Per últim hem acabat fent una dinàmica que consistia en diferents exercicis a 4 grapes on havíem de transemtre el so amb intensitat i projectant la veu. També hem tornat a utlitzar el recurs del teclat i mentres dèiem els sons teníem consciència del què feia el nostre baix ventre, depenent del so notàvem diferents coses sota del melic.






Comentaris